De Style Gids
Je leest nu...
De beste kapsels passend bij verschillende gezichtsvormen
0

De beste kapsels passend bij verschillende gezichtsvormen

Het juiste kapsel kan een wereld van verschil maken voor je uiterlijk en zelfvertrouwen. Het kan je gezichtsvorm accentueren en je beste kenmerken naar voren brengen. Maar hoe kies je nu het perfecte kapsel dat bij jouw gezichtsvorm past? In dit artikel zullen we de beste kapsels bespreken die passen bij verschillende gezichtsvormen, zodat ook jij de look kunt creëren waar je altijd al van gedroomd hebt.

De meest flatterende kapsels voor jouw gezichtsvorm

Er zijn verschillende gezichtsvormen, waaronder rond, ovaal, vierkant en hartvormig. Voor elke gezichtsvorm zijn er kapsels die het beste passen en de beste kenmerken accentueren.

Voor mensen met een rond gezicht is het meest flatterende kapsel vaak een kapsel met volume aan de bovenkant en wat korter aan de zijkanten. Dit helpt om je gezicht langer te laten lijken en de ronde vorm te doorbreken. Een zijscheiding kan ook helpen om je gezicht smaller te laten lijken.

Voor mensen met een ovaal gezicht is bijna elk kapsel geschikt. Het ovale gezicht wordt vaak beschouwd als de ideale gezichtsvorm, omdat het in balans is en veel kapsels kan dragen. Een kortere snit kan het gezicht echter wat meer definitie geven, terwijl langere lagen het gezicht zachter kunnen maken.

Voor mensen met een vierkant gezicht kunnen kapsels met zachte, gelaagde lagen de scherpe hoeken van het gezicht verzachten. Een zijscheiding kan ook helpen om de sterke kaaklijn te compenseren. Vermijd kapsels die het gezicht nog hoekiger maken, zoals een boblijn op kinlengte.

Ontdek welk kapsel perfect bij jouw gezicht past

Het is belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt voordat je een nieuw kapsel kiest. Er zijn verschillende manieren om dit te bepalen. Een eenvoudige manier is om je haar naar achteren te trekken en je gezicht in de spiegel te bekijken. Je kunt ook een liniaal gebruiken om de breedte van je voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn te meten.

Een andere manier is om een foto van jezelf te maken en de omtrek van je gezicht te tekenen. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van je gezichtsvorm en welke kapsels het beste passen. Je kunt ook advies vragen aan een professionele kapper, die ervaring heeft met het werken met verschillende gezichtsvormen.

Creëer een stijlvolle look die past bij jouw gezichtsvorm

Nu je weet welke gezichtsvorm je hebt, is het tijd om een kapsel te kiezen dat bij jou past. Er zijn talloze stijlen en trends om uit te kiezen, maar het belangrijkste is om een look te vinden die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en bij jouw levensstijl past.

Voor mensen met een rond gezicht kunnen korte kapsels met volume aan de bovenkant en zijkanten zoals een pompadour of faux hawk erg stijlvol zijn. Voor mensen met een ovaal gezicht kunnen zowel lange als korte kapsels flatterend zijn, zoals een klassieke zijgeveegde undercut of een messy man bun. Mensen met een vierkant gezicht kunnen kiezen voor kapsels met zachte lagen zoals een shag of een lange bob.

Kies het ideale kapsel om je gezichtskenmerken te accentueren

Het kiezen van het juiste kapsel is niet alleen belangrijk om je gezichtsvorm te flatteren, maar ook om je gezichtskenmerken te accentueren. Als je bijvoorbeeld prachtige blauwe ogen hebt, kun je overwegen om een kapsel te kiezen dat je ogen meer laat opvallen, zoals een korte snit met strakke zijkanten en langer haar bovenop.

Als je een sterke kaaklijn hebt, kun je kiezen voor een kapsel dat deze kenmerken benadrukt, zoals een kortere snit met strakke lijnen. Als je een hoog voorhoofd hebt, kun je een kapsel overwegen dat wat langer haar rond het voorhoofd heeft om dit kenmerk te verzachten.

Het belangrijkste is om een kapsel te kiezen dat je zelfvertrouwen geeft en waar jij je comfortabel bij voelt. Experimenteer met verschillende kapsels en vraag advies aan een professionele kapper om het perfecte kapsel te vinden dat past bij jouw gezichtsvorm en persoonlijkheid.

In conclusie, het kiezen van het juiste kapsel kan een wereld van verschil maken voor je uiterlijk. Door rekening te houden met je gezichtsvorm en je gezichtskenmerken, kun je een stijlvolle look creëren die bij jou past. Wees niet bang om te experimenteren en vraag advies aan een professionele kapper om het perfecte kapsel te vinden. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je er op je best uitziet en vol vertrouwen de wereld tegemoet treedt.